mandag 30. mars 2009

Det vokser

Det skjer litt med det jeg har sådd. Det er iallfall en tomatplante som ser svært lovende ut, de andre kommer kanskje etterhvert, de er litt mer pusslete ennå. Vakre grønne skudd har det kommet opp fra basilikumfrøene også.

Tomat Basilikum

Lobelia (spent på om den rekker å vokse seg stor nok)

Stemorsblomst

Et kort innlegg, men husmorpliktene kaller:)

Klem fra meg

p.s. Hvordan får jeg midtstillt bildene som jeg har ved bloggtittelen min?

fredag 27. mars 2009

Møbeltapetsering

Ja, så snør det igjen, hurra! Neida, jeg er ikke såååå glad i vinteren altså. Akkurat nå synes jeg det hadde vært ideelt med snø i høyden, og vår her nede, men det ligger virkelig noe i det man sier, sen påske er lik sen vår, tidlig påske er lik tidlig vår. Det er bare å være tålmodig, våren kommer tilslutt. Tror det blir en liten tur til hagesenteret i dag, bare for å få litt vårfølelse:)

Jeg har lenge hatt planer om at jeg skulle trekke nytt stoff på kjøkkensofaen og 4 spisestoler. I går kjente jeg inspirasjonen kom, og da ble det gjordt på 2 timer. Jobben er å løsne det gamle stoffet på en pen måte, for jeg skal prøve å vaske det og se om jeg kan bruke det igjen neste gang jeg skal trekke om. Omtrekking må gjøres ganske ofte i en familie med 4 barn. Det er bare å innse at den fine kjøkkensofaen min ikke kommer til å være flekkfri veldig lenge, men sånn er det bare!
Etter Før



Hjørneskapet dere ser, fikk vi gratis for noen år siden av noen som skulle kaste det. Det ble malt, og rommer nå finserviset mitt. Snart blomstrer pelargonene mine:)

Husk Earth hour i morgen 20.30. Slukk lyset i en time og vær med å markere at vi står sammen i klimakampen!

Ønsker dere alle en riktig god helg

Klem fra meg


p.s. jeg tester ut en ny layout. For dere som husker den gamle, ønsker jeg innspill på om jeg skal ha den jeg har nå, eller gå tilbake til den gamle. På forhånd takk:)

mandag 23. mars 2009

Gardiner

Da er omsider vår/sommergardinene kommet på plass. Ting tar noen ganger veldig tid her, og vinduene har nå stått uten gardiner siden jeg tok ned julegardinene i midten av januar. Jeg er veldig glad i disse gardinene, de er sommerlige, og jeg fant de på et loppis for 4 år siden. Stadig vekk blir jeg overrasket over hvor utrolig mye fint folk leverer i fra seg, men fint for oss loppeelskere:) Utenfor huset er det fortsatt mye snø, men temperaturen er deilig. Helgen har vi som vanlig tilbragt på ski. Om vi reiser bort i påsken, blir siste skihelg neste helg. For oss, eller jeg får vel tale for meg selv, så er alltid siste skitur for sesongen utrolig vemodig. Jeg kjenner virkelig at jeg blir lei meg når siste turen er klar (tro det den som vil). Heldigvis glemmer jeg fort, og da er det bare å nyte deilige timer med jobbing i hagen, samt turer i skog og mark med ungene. Alle årstider har sitt, og jeg er så glad for at jeg bor et sted med så tydelige forskjeller mellom de:)




Ønsker alle en deilig vårdag

Klem fra meg

torsdag 19. mars 2009

Nye putetrekk

Jeg var så heldig når jeg var i Sverige at jeg kom over disse fine putetrekkene i en stor matbutikk. Jeg pleier ikke å kjøpe noe nytt, men da de kostet 10 kroner stykk (!), tok jeg med 4 stykker. Synes de passer godt nå som det stadig går mot lysere tider. Det jeg ikke tenkte på når jeg kjøpte de, er hva slags innerpute jeg skal bruke. De har nemlig ikke helt normal størrelse, men er ganske lange. Dette løste seg imidlertidig ganske greit, da jeg fant frem pledd (som ikke var i bruk), innerputer i diverse størrelser samt barnedyner som jeg brukte til fyll. Ikke bare praktisk, men det ble også ganske ryddig i skapene mine:) Man tager hva man haver. Ingen unødvendige kostander skal ut her nei:) Dagsengen som jeg har putene i, ble kjøpt på auskjon for noen år siden for 300 kroner, et riktig kupp syns jeg. Det er en ordentlig gammel jernseng med vakre detaljer. Her har vi hatt mang en lesestund for de små.


Jeg ser jo at teppet som ligger underst i sengen ikke står helt i stil med putene, men slik får det være en liten stund iallfall, til jeg finner på noe lurt:)

Klem fra meg

tirsdag 17. mars 2009

Min potetkurv

Da er vi hjemme igjen etter en uke på besøk hos mine svigerforeldre i Sverige. Koselig å hilse på de, men vi har avløst hverandre med omgangssyke (kräksjuka), så ferien ble ikke helt som planlagt. Men loppis ble det:) Jeg gjorde litt loppefunn, men har ikke kommet så langt at jeg har tatt noe bilde av alle de ennå, det får jeg ha til gode.

Det jeg viser bilde av idag, er en gammel potetkurv som jeg fant hjemme på gården hos mine svigerforeldre i sommer. Dessverre hadde jeg ikke plass i bilen til å ta den med hjem i fjor sommer, men det hadde jeg heldigvis nå. (Sist var bilen overlesset av alle sommerens loppefunn...). Det finnes en potetkurv til stående på gården, ikke i like fin skikk som denne, men jeg tenkte at jeg skal ta med den andre også, å ha til planter ute. Jeg fant noe annet fint også i fjor sommer, en gammel kurvstol, som bare er bittelitt ødelagt på den ene stolarmen. Også har jeg et fint hengeskap stående. Det blir helt klart å ta med tilhenger neste gang! Artig at man kan gjøre så fine funn på en gård, og at mine svigerforeldre ikke synes at funnene var like fine som jeg:) Vedkassen som kurven står på er et innrop på en auksjon, for noen år siden. Den fungerte som bord da jeg var student, og har stått som sidebord ved siden av sofaen frem til nå. Men nå blir den atter igjen vedkasse.
Bøkene på bildet fant jeg kjempe billig i min favoritt bruktbutikk, perfekt lesing nå før våren setter igang for fullt.

Nå smelter virkelig snøen unna, deilig! I dag har jeg hatt min ene tvilling hjemme pga. litt syk, så jeg tok med henne og minstingen på skitur i tvillingpulken vår i det fine været. Det ble noen fregner på nesen:) Herlig!






Ha en flott dag!

Klem fra meg

torsdag 5. mars 2009

I vinduskarmen

Ønsker dere alle en helg med gode opplevelser.
Det blir en bloggpause på litt over en uke på meg nå, det innebærer at jeg kommer ikke til å kikke innom bloggene deres å kommentere. Regner med at det blir mye fint å kikke gjennom når jeg får muligheten igjen:)


Denne fine gamle kjøkkenvekten kjøpte jeg for ingenting i en myrorna butikk for noen år siden

Det er så vakker nå som pelargonene har våknet skikkelig til

Ha en fin dag!

Klem fra meg

mandag 2. mars 2009

Nye blomsterpotter

Gjenbruk er jo virkelig i tiden, og bra er det for jeg mener at alle og enhver må se på sitt eget forbruk å finne ut om det er riktig å leve slik i et miljø perspektiv. Vi har alle et like stort ansvar for å ta vare på jorden til neste generasjoner. Jeg er iallfall veldig for gjenbruk, og nesten alt av interiør i vårt hus er kjøpt brukt eller fått. Det er faktisk nesten slik at det nye vi har, har vi fått. I går lagde jeg disse blomsterpottene. Nå har jo vår sesongen inne begynt, og til det trengs det mange potter. Disse store hermetikkboksene har jeg bare kledd med litt gavepapir (julepapir, men hvem bryr seg, jeg forstår nå bare Noël). Disse har jeg sådd krydder i, oregano og basilikum. Jeg ble så fornøyd med de, så jeg gikk gjennom hele kildesorteringen min i går og fant alle små og store hermetikk bokser som jeg hadde liggende. De har jeg nå vasket, fått av papiret, og ligger nå klare til jeg skal forkultivere grønnsaker til Kjøkkenhagen. Perfekt. Man tar hva man har. Noen av de skal jeg også dekorere med papir og merker jeg har liggende, artig synes jeg:) Det å ha kjøkkenhage er luksus for meg. Jeg elsker å gå ut i min egen hage å hente inn middagsmaten, herlig. Ikke minst er det fint for barna å være med, de synes det er like spennende som vi voksne. Planleggingsbiten er så spennende. Kikke på alle de forskjellige frøposene, kanskje prøve noe nytt, noen planter trives, andre ikke. Det kribler virkelig i fingrene nå!



Jeg ønsker dere alt godt for dagen i dag:)

Klem fra meg

Den store bakedagen...

På mandager og fredager har jeg alle 4 barna hjemme hele dagen, og da er det ekstra koselig å bake litt. Da vi ikke hadde brød hjemme, passet det perfekt å bake ostehorn til lunsj. Når vi først var i siget ble det kladdkake også. Det som er så bra med kladdkake, er jo at den består av basis ingredienser, og jeg liker ikke å planlegge langt i forvei når jeg skal bake, så da bruker jeg det jeg har i skapet. Kladdkake er ikke noe jeg er kjent med fra Norge (brownies er jo det samme, men det er mer vanlig å kjøpe ferdig pose på butikken og blande ut), men jeg ser at i Sverige finnes det ulike oppskrifter på denne kaken. Det er jo så enkelt og så kjapt, perfekt viss man får gjester og ikke har noe å by på. Jeg legger ut oppskriften jeg har brukt.

Idag har jeg laget meg noen blomsterpotter, og fått sådd masse frø. Jeg legger ut bilde på disse neste gang. Det er så herlig å så, og en fin måte å begynne våren på. Ute er det så langt i fra vår, det har snødd tett, ingen blomstrende snødråper her nei, bare masse snøfnugg...


Ostehorn, litt mørke i fargen, men utrolig gode




Kladdkake

100 gram smør
2 egg
3 dl sukker
5 ss kakao
2 tsk vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
en klype salt

Smelt smør og rør i resten
Stekes på 175 grader i 20 minutter

God fornøyelse:)




For en liten stund siden fikk jeg denne awarden fra min gode bloggvenninne i
Miss Marples Cottage

Før jeg gir den videre til 5 nye, skal jeg svare på utfordringen som fulgte med.

5 ting som jeg er avhengig av

Familien

Trening og friluftsliv

Hage

Interiør

Bøker


Jeg har ikke helt oversikt over hvem som har fått denne awarden og ikke, men de jeg ønsker å
gi den til er:

Hannas Sjarmerende gjenbruk

Lundagård
Loppisliv
Mariannes
2,9 från stan


Jeg ønsker alle en fortsatt fin kveld, nå skal jeg se på den utrolige morsomme svenske serien Livet i Fagervik.

Klem fra meg